ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΛΑΞΗ

 
 
ΓΕΝΙΚΑ

ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΛΑΞΗΗ Αρχαία Ελληνική Μάλαξη* είναι ένας πολύ έξυπνος και λειτουργικός συνδυασμός πολλών τεχνικών μάλαξης, που στόχο έχουν να φέρουν το μέγιστο αποτέλεσμα ευεξίας και χαλάρωσης δουλεύοντας ταυτόχρονα βαθιά το σώμα του δέκτη. Οι “τρίψεις της θλίψης”, η επάλειψη με ζεστό λάδι, η βεντούζες και οι “ξηρές τρίψεις” με βούρτσα από τρίχες λόγου και “σκόνη” από την Αρχαιότητα, συναντούν το μασάζ Βαθέος Ιστού, την Ρεφλεξολογία και το Σιάτσου σε έναν αρμονικό και βαθιά θεραπευτικό χορό!

Βούλα Αναγνώστου
Πιστοποιημένη Θεραπεύτρια της Αρχαία Ελληνικής Μάλαξης

(*η έπνευση, ο τίτλος και η δημιουργία της συνεδρίας ανήκουν στην φυσικοθεραπεύτρια και εναλλακτική θεραπευτρια Έλλη Τσουκνάκη)
 
 
ΙΣΤΟΡΙΚΑ
 
“Ανάτριψης δύναται λύσαι, δήσαι, σαρκώσαι, μινυθήσαι η σκληρή, δήσαι η μαλακή, λύσαι η πολλή, μινυθήσαι η μετρίη, παχύναι”.

“Η εντριβή μπορεί να προκαλέσει χαλάρωση, σύσφιξη, ανάπτυξη ή μείωση της σάρκας, η έντονη εντριβή προκαλεί σύσφιξη, η απαλή χαλάρωση, η παρατεταμένη μείωση της σάρκας και η μέτρια αύξηση“.

Ο Ιπποκράτης πατέρας της Ιατρικής, αλλά και άλλοι σύγχρονοι του γιατροί θεωρούσαν την μάλαξη σαν θεραπευτικό μέσο για διάφορες παθήσεις αλλά και σαν μέσω πρόληψης και αποκατάστασης.

Η λέξη προέρχεται από το ρήμα “μάσσω” ή “μάττω” ( αττική διάλεκτος) που σημαίνει παρέχω χειρισμούς με τα χέρια, ζυμώνω. Επίσης χρησιμοποιούνταν και οι όροι “τρίψης” και “ανάτριψης”.

Η μάλαξη καταξιώθηκε στην Αρχαία Ελλάδα σαν βασική φυσικοθεραπευτική μέθοδος και συνδεθηκε άμεσα με την Ιατρική αλλά και την άσκηση.

Χρησιμοποιούνταν ευρέως σε μυοσκελετικά και γυναικολογικά προβλήματα, σε θέματα του εντέρου αλλά και για χαλάρωση, αδυνάτισμα και ευεξία.

Συνήθως εφαρμόζονταν σε θερμά λουτρά σε σχολεία πάλης και γυμνάσια και φυσικά στα περίφημα πολυθεραπευτήρια Ασκληπιεία!
 
 
 
ΣΥΝΕΔΡΙΑ:
 
ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ
 
ΟΦΕΛΗ:
 
ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ:
 
*Aπαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση χωρίς την άδεια της κατόχου.