Είστε εδώ:
 
 
 
 

ΛΕΜΦΙΚΟ ΜΑΣΑΖ

 
ΓΕΝΙΚΑ

ΛΕΜΦΙΚΟ ΜΑΣΑΖΤ
o Λεμφικό Μασάζ είναι τεχνικές μάλαξης που εστιάζονται στα λεμφικά αγγεία, τους αδένες και το λεμφικό υγρό σε όλο το σώμα. Η Λεμφική Παροχέτευση (Drainage), όπως λέγεται αλλιώς, έχει καθιερωθεί τόσο στον αισθητικό τομέα όσο και στην φυσικοθεραπεία. Ο στόχος του θεραπευτή είναι η αποκατάσταση της σωστής διοχέτευσης της λέμφου στα λεμφαγγεία, ο περιορισμός του οιδήματος διαφόρων αιτιολογιών, π.χ. εγχείρηση στήθους και αδένων, από κακή διατροφή, καθιστική ζωή –εργασία, στρες. Επίσης η αποβολή των τοξινών και κατά συνέπεια η εξαφάνιση της κυτταρίτιδας. Στην εποχή μας το λεμφικό σύστημα επιφορτίζεται εκτός από τα φυσιολογικά καθήκοντα αποσυμφόρησης του οργανισμού από ενδογενείς τοξίνες, με την απομάκρυνση εξαιρετικά τοξικών χημικών ουσιών όπως φυτοφάρμακα, χημικά λιπάσματα, νέφος, άσχημη διατροφή, στρες.
 
ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ:
 
Το Λεμφικό μασάζ εφαρμόζεται σε περιπτώσεις πρωτογενούς (άγνωστης αιτιολογίας) ή δευτερογενούς (γνωστής αιτιολογίας) λεμφοίδημα. Στην πρώτη περίπτωση το λεμφικό σύστημα κάποιου, έχει από αρχής μικρή ή μεγαλύτερη δυσλειτουργία. Ενώ το δευτερογενές λεμφοίδημα προκαλείται από την καταστροφή ενός φυσιολογικού λεμφικούσυστήματος. Τέτοια καταστροφή μπορεί να προκληθεί από τα παρακάτω:

  • Χειρουργική επέμβαση ή θεραπεία με ράδιο
    Η πιο συνηθισμένη αιτία πρόκλησης δευτερογενούς λεμφοιδήματος είναι Χειρουργική επέμβαση ή θεραπεία με ράδιο ως μέρος της χειρουργικής θεραπείας για τον καρκίνο. Έρευνες έδειξαν ότι ο συνδυασμός χειρουργικής επεμβάσεις και ακτινοθεραπείας αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης λεμφοιδήματος στο τριπλάσιο σεσχέση με την εκτέλεση μόνο χειρουργικής επεμβάσεως.

  • Αφαίρεση κιρσωδών φλεβών:
Δεδομένου ότι τα λεμφικά αγγεία βρίσκονται κοντά στο φλεβικό σύστημα κατά τη διάρκεια μιας εγχείρησης μπορεί να κόψουν τις κιρσώδης φλέβες και τα λεμφικάαγγεία μπορεί να καταστραφούν.

  • Λιποαναρρόφηση:
Κατά τη διάρκεια της λιποαναρρόφησης όχι μόνο τα λιπώδη κύτταρα αφαιρούνται ,αλλά μπορεί επίσης να αφαιρεθούν και τα μικρά λεπτά λεμφικά αγγεία.

  • Τραύμα:
Οποιοδήποτε εκτενές επιφανειακό τραύμα , όπου επηρεάζονται μεγάλες επιφάνειες δέρματος, θα μπορούσε να καταστρέψει τα επιφανειακά λεμφαγγεία (πχ εκτεταμένες εκδορές, τραυματισμοί ή εγκαύματα).

  • Όγκος:
Ένας όγκος, καλοήθης ή κακοήθης, μπορεί να φράξει την λεμφική ροή ενός λεμφαγγείου ή ενός λεμφαδένα.

  • Μόλυνση:
Μια μόλυνση των λεμφικών αγγείων και των λεμφαδένων που προκαλείται από ιό, μύκητα, βακτηρίδια ή παράσιτα μπορεί να προκαλέσει εξασθένιση του λεμφικού.

  • Χρόνια φλεβική ανεπάρκεια:
Το λεμφοίδημα μπορεί να προκύψει από χρόνια φλεβική ανεπάρκεια.

  • Φιλάρια:
Η φιλαρίωση οφείλεται σε σκουλήκια που μεταφέρονται με κουνούπια. Εμφανίζεται στην Ινδία, Μαλαισία, Ινδονησία, Παπούα-Γουινέα.
 
 
 
ΟΦΕΛΗ:
 
ΛΕΜΦΙΚΟ:
 
Η ΣΥΝΕΔΡΙΑ
 
ΙΣΤΟΡΙΑ:
 
ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ:
 
*Aπαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση χωρίς την άδεια της κατόχου.