Είστε εδώ:
 
 
 
 

ΒΕΝΤΟΥΖΕΣ

 
ΓΕΝΙΚΑ

ΒεντούζεςΟι Βεντούζες είναι άλλη μια τρανταχτή περίπτωση θεραπευτικής τεχνικής που έρχεται με την συμπυκνωμένη σοφία αιώνων να ξαναβρεί τη θέση της που αρμόζει στην σύγχρονη Εναλλακτική-Συμπληρωματική Προσέγγιση. Για να κατανοήσουμε τα πλεονεκτήματα της θεραπείας με βεντούζες καλό θα ήταν να ρίξουμε μια ματιά στη δομή και λειτουργία του δέρματος, καθώς επίσης και την σχέση του με τα εσωτερικά όργανα, το ανοσοποιητικό και το λεμφικό μας σύστημα, ώστε να καταλάβουμε πως δρουν οι βεντούζες. Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο σε επιφάνεια όργανό μας, έχει πρωτεύοντα ρόλο σε πολλές λειτουργίες του σώματος, είναι το κύριο αισθητικό όργανο της αφής και της ρύθμισης της θερμοκρασίας μας. Διαθέτει πλούσιο αγγειακό και νευρικό δίκτυο. Είναι επίσης ο καθρέπτης της κατάστασης της υγείας μας. Ένα λαμπερό σφριγηλό, απαλό και ζεστό στην αφή δέρμα ανήκει πάντα σε ένα υγειές άτομο.
 
ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ:
 
Από την πλευρά της Κινέζικης Ιατρικής οι κύριοι Μεσημβρινοί (ενεργειακά κανάλια) που έχουν απευθείας σύνδεση με τα εσωτερικά όργανα, βρίσκονται πάνω στο δέρμα. Με το να ερεθίζουμε μια συγκεκριμένη περιοχή του δέρματος με βεντούζες ( μασάζ, Σιάτσου ή βελονισμό) ο στόχος μας είναι μέσω του δέρματος να επιδράσουμε και να επηρεάσουμε το Chiή Qi(ενέργεια) ενός εσωτερικού οργάνου.

Εάν το δούμε από τη σκοπιά της Δυτικής Ιατρικής υπεύθυνα για τα παραπάνω είναι τα αιμοφόρα αγγεία, ο συνδετικός ιστός και το νευρικό δίκτυο του δέρματος κάθε ερεθιζόμενης περιοχής. Ο I. ZihniChiroli γκουρού της θεραπείας με βεντούζες αναφέρει στο βιβλίο του «Θεραπεία με βεντούζες»: Για πολλά χρόνια αναζητούσα πανεπιστημιακές μελέτες που να αποδεικνύουν την δράση των βεντουζών πάνω στο αίμα και στα σωματικά υγρά. Μέχρι την έκδοση αυτού του βιβλίου καμία εργασία δεν είχε γίνει παρ' όλη την εμφανή αποτελεσματικότητα της θεραπείας μέσω της εργασίας των θεραπευτών.

Αποφάσισα λοιπόν να αναλάβω μόνος μου την πραγματοποίηση μιας περιορισμένης μελέτης… σε ασθενείς με διαφορετικά προβλήματα… και την βοήθεια ενός σύγχρονου βιοχημικού κέντρου. Ζήτησα να γίνουν τρία σετ αιματολογικών εξετάσεων, πριν, στη μέση (7η ημέρα) και στο τέλος της θεραπείας (15η μέρα).Σε όλες τις ασθένειες παρουσιάστηκαν μικρές, μη αξιολογήσιμες διακυμάνσεις σε ουρικό οξύ, PH, αριθμού λευκών (WBC), αριθμού ερυθρών (RBW), αιμοσφαιρίνη, Hgh. Η αξιοσημείωτη όμως μεταβολή σε όλους τους ασθενείς, ήταν η μείωση από 25% έως και 175% της TKE (ταχύτητα καθίζησης ερυθρών).

Η εξέταση της TKE χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια και βοηθάει στη διάγνωση καταστάσεων που σχετίζονται με οξείες ή χρόνιες φλεγμονές, καρκίνους και αυτό-άνοσες παθήσεις. Είναι επίσης δείκτης της πορείας της νόσου και της ανταπόκρισης στη φαρμακευτική αγωγή, στην κροταφική αρτηρίτιδα και την ρευματική πολυμυαλγία. Σύμφωνα λοιπόν με τα παραπάνω η πτώση της TKE είναι ενδεικτικό μιας θετικής απάντησης στη θεραπεία με βεντούζες.

Με την παραπάνω έρευνα ουσιαστικά επιβεβαιώνεται αυτό που ο Z. Chirali και αμέτρητοι θεραπευτές γνώριζαν καλά εδώ και χρόνια. Η θεραπεία με βεντούζες από μόνη της ή σε συνδυασμό με άλλες μεθόδους, όπως μασάζ, σιάτσου, βελονισμό, χειροπρακτική, μόξα κ.α. μπορεί να έχει θεαματικά αποτελέσματα όχι μόνο σε επιφανειακά συμπτώματα αλλά και σε εν τω βάθη δυσλειτουργίες.

 
 
 
ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ:
 
ΣΥΝΕΔΡΙΑ:
 
ΙΣΤΟΡΙΑ:
 
ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ:
 
*Aπαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση χωρίς την άδεια της κατόχου.