ΜΑΣΑΖ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ – PREGNANT MASSAGE

 
Αγαπήστε αυτήν την περίοδο της ζωής σας, τη πιο γόνιμη και ουσιαστική, χαρίστε στον εαυτό σας την φροντίδα ενός ειδικού μασάζ εγκυμοσύνης (Pregnantmassage) .

Βούλα Αναγνώστου
Εναλλακτική/ Ολιστική θεραπεύτρια, εξειδικευμένη στο μασάζ εγκυμοσύνης


ΓΕΝΙΚΑ


Μασάζ εγκυμοσύνηςΗ διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι ίσως η πιο σημαντική περίοδος στην ζωή μιας γυναίκας άρα και ενός ζευγαριού, όχι μόνο γιατί το αποτέλεσμα της είναι το θαύμα της γέννησης αλλά επίσης γιατί είναι μια μοναδική ευκαιρία να ερευνήσει και να κατανοήσει τις μαγικές δημιουργικές δυνάμεις της ζωής. Όσο πιο συνειδητή είναι αυτή η περίοδος, τόσο βαθύτερη και ουσιαστικότερη θα είναι τελικά η κατανόηση της αληθινής φύσης του ανθρώπου.

Έτσι μέσα από αυτήν γεννιούνται γερά, χαρούμενα παιδιά αλλά και δυνατοί, σίγουροι, ευτυχισμένοι γονείς.

Είναι πια αποδεκτό από όλη την επιστημονική κοινότητα ότι η ενδομήτρια ζωή είναι καθοριστική για τον άνθρωπο. Φυσικά η ποιότητα αυτής της ζωής ορίζεται από τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις πράξεις της μέλλουσας μητέρας.

Όσο πιο ήρεμη, συνειδητή και χωρίς προβλήματα οποιουδήποτε είδους είναι η μητέρα, τόσο η ενδομήτρια ζωή είναι θετική και τόσο ευτυχισμένο και υγιές είναι το παιδί που θα γεννηθεί.

Ένας από τους βασικούς κανόνες αυτής της πολύπλοκης και μοναδικής διαδικασίας είναι η έγκυος να μάθει να ακούει, να σέβεται και να φροντίζει το σώμα της.

Τα προηγούμενα χρόνια όλο το βάρος της φροντίδας έπεφτε στο έμβρυο και όχι στην μητέρα η οποία αντιμετωπίζονταν απλά σαν «όχημα» μεταφοράς.

Σήμερα αποδεικνύεται πως οι αλλαγές στο μυαλό, το περιβάλλον, το σώμα και τελικά στην ψυχή της γυναίκας παίζουν καθοριστικό ρόλο στην σωματική και ψυχική ανάπτυξη του εμβρύου που ζει μέσα στον τελικό αποδέκτη αυτών των αλλαγών, το σώμα της.
 
Η ΣΥΝΕΔΡΙΑ
 
Εδώ έρχεται να βοηθήσει σημαντικά το μασάζ εγκυμοσύνης (Pregnant massage), που με ειδικούς χειρισμούς της Σουηδικής και Λεμφικής μάλαξης, δρα ευεργετικά στους πόνους, τα πρηξίματα, την δυσφορία και τα μπλοκαρίσματα που μπορεί να έχει η μέλλουσα μητέρα σε διάφορες περιοχές του σώματος της. Η θέση μπορεί να είναι ύπτια και πλάγια πάντα φροντίζοντας , με την βοήθεια μαξιλαριών, για την απόλυτη άνεση και ασφάλεια της εγκύου. Το μασάζ γίνεται σε όλο το σώμα με μεγαλύτερη έμφαση στα επιβαρυμένα σημεία. Συχνότητα που μπορούμε να κάνουμε μία συνεδρία μασάζ εγκυμοσύνης (Pregnant massage) . Μετά το πρώτο 3μηνο 1 έως 2 φορές την εβδομάδα ανάλογα τις ανάγκες της εγκύου, έως 3 φορές την εβδομάδα και πάντα σε περιβάλλον και θέσεις απόλυτα άνετες και ευχάριστες. Στο μασάζ εγκυμοσύνης μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και την ευεργετική δράση συγκεκριμένων αιθέριων ελαίων προσαρμοσμένα στις ανάγκες της εγκύου.

Η συνταγή για ένα απλό και ασφαλές φυσικό μείγμα για μασάζ είναι:

  • 1 σταγόνα αιθέριο έλαιο χαμομηλιού
  • 1 σταγόνα αιθέριο έλαιο λεβάντας
  • 1 κουταλιά της σούπας λάδι βάσης (πχ. αμυγδαλέλαιο)

Σημείωση: το μασάζ εγκυμοσύνης θα πρέπει πάντα να εφαρμόζεται μόνο από εκπαιδευμένο θεραπευτή στο συγκεκριμένο είδος μασάζ και πάντα με την συναίνεση του γιατρού, μετά το πρώτο 3μηνο.
 
 
 
ΟΦΕΛΗ:
 
ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΜΑΣΑΖ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ:
 
*Aπαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση χωρίς την άδεια της κατόχου.