Είστε εδώ:
 
 
 
 

ΜΑΣΑΖ ΒΑΘΕΟΣ ΙΣΤΟΥ

 
ΜΑΣΑΖ ΒΑΘΕΟΣ ΙΣΤΟΥΕκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο καθημερινά, υποφέρουν από μυοσκελετικά προβλήματα που ποικίλουν από μικρές ενοχλήσεις έως βαριές αναπηρίες. Καταναλώνουν δισεκατομμύρια χημικά φάρμακα που εκτός των γνωστών παρενεργειών τους, και χωρίς να παραγνωρίζουμε την όποια προσφορά τους, αδυνατούν να προσφέρουν στην ουσία, ήπιο και ασφαλές αποτέλεσμα. Οι χειρουργικές επεμβάσεις του είδους είναι από τις πλέον συχνές (αν και τελικά όχι και τόσο αποτελεσματικές). Τεράστιο το κόστος για την υγεία και την οικονομία. Αρκεί να αναφέρουμε ότι είναι παγκόσμια η δεύτερη συχνότερη αιτία απουσίας από την εργασία μετά το κοινό κρυολόγημα! Σε αυτό το σημείο, έρχεται να βοηθήσει η Λειτουργική Μυϊκή Επεξεργασία σαν μια φυσική και αξιόπιστη μέθοδος. Πρόκειται για μια σύγχρονη ολιστική εναλλακτική τεχνική, επιστημονικά μελετημένη και δοκιμασμένη με χιλιάδες ώρες πρακτικής εφαρμογής. Όχι μόνο δίνει λύση στα περισσότερα μυοσκελετικά προβλήματα, αλλά φέρνει τον άνθρωπο σε ισορροπία και αρμονία. Προάγει τη αυτοθεραπευτική του ικανότητα και δημιουργεί αίσθημα ευεξίας και ενεργειακής ανάτασης.

 
ΓΕΝΙΚΑ:
 
Η Λειτουργική Μυϊκή Επεξεργασία είναι βαθιά, εξειδικευμένη ολιστική μέθοδος μάλαξης που σκοπό της έχει τον εντοπισμό και το ξεμπλοκάρισμα των μυϊκών εντάσεων του σώματος. Οι εντάσεις αυτές (μυϊκοί σπασμοί), είναι και η κύρια αιτία των πολλών και διάφορων Μυοσκελετικών προβλημάτων, χρόνιας ή και οξείας μορφής, σε μέση, πλάτη, αυχένα, ώμους, που απασχολούν μεγάλη μερίδα ανθρώπων σήμερα.

Για να κατανοήσουμε πως λειτουργεί η τεχνική πρέπει να εξηγήσουμε δύο ιατρικούς όρους που ακούμε συχνά αλλά ίσως δεν γνωρίζουμε ακριβώς τη σημασία τους.

  • Η απεικόνιση του μυοσκελετικού συστήματος συνήθως περιορίζεται στους επιφανειακούς μύες του ανθρώπινου σώματος. Υπάρχει όμως μία δεύτερη και τρίτη εν τω βάθει στοιβάδα του μυϊκού μας συστήματος. Εκεί συνήθως καταγράφονται και αποθηκεύονται συνήθως, όλες χρόνιες μυϊκές εντάσεις μας. Αυτές δημιουργούν "πιασίματα", δυσκαμψίες και οξείες κρίσεις πόνου στους γύρω μυς. Έλκουν και ωθούν επίσης τους σπονδύλους, αλλάζοντας τις σχέσεις τους μεταξύ τους και δημιουργώντας μικρές παρεκτοπίσεις.

  • Με τον όρο « μυϊκός σπασμός» εννοούμε έναν τύπο μη φυσιολογικής μυϊκής δραστηριότητας που χαρακτηρίζεται από ξαφνικές, ακούσιες, μυϊκές συσπάσεις που προκαλούν τραύμα ή ερεθισμό. Τα συμπτώματα τους είναι συνήθως δυσκαμψία- ακαμψία και πόνος των εμπλεκόμενων μυών. Συνήθως εμφανίζονται μετά από επαναλαμβανόμενη κίνηση, μόνιμη κακή στάση του σώματος, μυοσκελετικά τραύματα ή φλεγμονές (π.χ. διάστρεμμα, θλάση, θυλακίτιδα, αρθρίτιδα). Μπορεί να είναι χρόνιοι ή οξείς και να εμφανισθούν σε διάφορες μυϊκές ομάδες, πχ στους εν τω βάθει μυς της σπονδυλικής στήλης όπως στον οξύ ή χρόνιο πόνο της οσφύος και του αυχένα. Φυσικά στους μυϊκούς σπασμούς συμπεριλαμβάνονται και οι κατά το κοινώς λεγόμενο κράμπες , που μπορούν να προσβάλλουν κάθε μυ. Συνήθως παρουσιάζονται στα πόδια και στα χέρια, αν και επώδυνες είναι ακίνδυνες, στις περισσότερες περιπτώσεις. Αυτοί δημιουργούνται , όταν τα μυϊκά κύτταρα ξεμείνουν από ενέργεια, δηλαδή νερό, γλυκόζη, νάτριο, κάλιο, ασβέστιο και μαγνήσιο
 
 
 
ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ:
 
ΣΥΝΕΔΡΙΑ:
 
ΟΦΕΛΗ:
 
ΙΣΤΟΡΙΑ:
 
ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ:
 
*Aπαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση χωρίς την άδεια της κατόχου.